Campania care şochează părinţii bebeluşilor: Mesajul – nu dormi în acelaşi pat cu bebeluşul tău!

În Milwaukee, Statele Unite ale Americii, a apărut o campanie care vrea să convingă părinţii bebeluşilor să nu mai doarmă cu copiii lângă ei, pentru că este extrem de periculos. Peste tot în lume s-au înregistrat o mulţime de accidente din această cauză, unele soldate chiar cu decesele bebeluşilor. Imaginile vehiculate de campanie sunt deosebit de sugestive şi au un impact vizual foarte mare:

sursa imaginii: Adevărul

Mesajul imaginilor este Dormitul alături de copilul tău poate fi la fel de periculos (ca şi când ai pune un cuţit gigantic lângă el în pat, în timp ce doarme liniştit, urmând ca la cea mai mică mişcare să existe un risc extrem de mare să se rănească grav).

Dacă tastezi cuvintele-cheie bebeluşi, dormlângă părinţi, riscuri şi dai un search pe Google o să găseşti o grămadă de articole care îţi spun că e foarte periculos şi neindicat să dormi cu bebe lângă tine. Ce se poate întâmpla? Supraîncălzire, sufocare, strivire sunt doar câteva din scenariile sumbre care se pot derula. Campania speră să conştientizeze cât mai multe mămici şi cât mai mulţi tătici binevoitori că nu e ok să culce copilul în acelaşi pat cu ei. Mie mi se pare o iniţiativă foarte bună şi necesară, concretizată într-o formă foarte eficientă.

Adevărul, Yahoo şi alte site-uri vorbesc despre problema asta.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s