Duster-ul, între aprecieri şi remarci ca „puternică precum un ţigan pus la pământ”

Cam asta e ideea reportajului făcut de emisiunea Fifth Gear din Marea Britanie, şi anume episodul în care realizatorul merge în Maroc şi încearcă Duster-ul pe teren dificil.

Concluzia prezentatorului sună a ceva de genul  , nu mă aşteptam să fie aşa bună maşina asta! El însăşi recunoaşte că iniţial nu i-a plăcut Duster-ul, dar încercându-l are parte de nişte surprize plăcute.

Adevărul e că raportul preţ-calitate (dotări) e foarte bun – unde îţi mai iei un SUV cu vreo 10 mii de Euro? Iar pentru cei din străinătate e, până la urmă, chiar un chilipir…

Prezentarea începe cu o afirmaţie de forma N-aţi auzit niciodată de Dacia Duster? Ei bine, uite care-i faza: (…). Moment în care explică şi care-i treaba cu Dacia, producătorul român de automobile. Printre aprecierile pozitive primite de la prezentator (şi care nu sunt chiar puţine) se mai strecoară şi câte o chestie negativă. Bordul maşinii – „arată ca şi când ar fi fost nou în 1994” sau „nu s-au chinuit prea mult să ascundă lucruri precum capetele de şurub expuse în suportul pentru pahar”. Dar ele sunt transformate pe parcurs, cu ajutorul unui ton de Las’ că merge şi-aşa, într-o apreciere general pozitivă.

Cea mai … să spunem ciudată apreciere este următoarea: compararea puternicii Dacie Duster cu un ţigan pe care îl pui la pământ, se ridică şi te provoacă să îl loveşti din nou, apoi din nou şi tot aşa. Să fie oare ăsta un compliment? Aşa s-ar zice, nu? Dar eu nu pot să nu remarc asocierea care se face iaaar între România şi ţigani. Mi se pare atât de subtilă chestia asta, încât se strecoară în mintea străinului fără ca acesta să realizeze şi îi plasează ideea într-un colţ al minţii…

Dar per total mi se pare că nu strică evaluarea asta, pozitivă în ansamblul ei, şi că are potenţialul de a convinge destul de multă lume cum că maşina asta chiar nu e rea pentru cât plăteşti pe ea.

Vă las pe voi să priviţi, să ascultaţi şi să vă daţi cu părerea.

Articol original: Adevărul.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s