Votează Legea Apei!

În timp ce navigam pe Facebook, văd în partea dreaptă, ascuns printre anunţuri cu haine şi pantofi (deh, mă cunoaşte Facebook-ul ăsta…), un mic anunţ cu „votează legea apei”. Hmmm… hai să văd despre ce e vorba.

Fiindcă vorba lungă e sărăcia omului, cam aşa stau lucrurile: în România nu există o lege care să oblige producătorii de apă să scrie conţinutul nitraţilor şi nitriţilor pe sticlele de apă din comerţ. Lucrul acesta nu prea e în folosul nimănui, fiindcă… nu ştii ce bei. Dar mai ales bebeluşii şi copiii mici pot suferi de pe urma acestei omisiuni:

Cei mai vulnerabili în faţa nitraţilor sunt sugarii, deoarece flora lor microbacteriană nu este încă dezvoltată pentru a lupta cu aceştia. Efectul cel mai periculos pe care îl are contaminarea cu nitraţi la bebeluşi: methemoglo-binemia, o afecţiune cunoscută şi drept “blue baby syndrome”. Aceasta se manifestă întâi prin probleme respiratorii din cauza circulaţiei inadecvate a oxigenului prin sânge, ducând rapid la asfixiere şi, ulterior, la moartea bebeluşului. (mai multe informaţii pe legea-apei.ro)

 

Este nevoie de 100.000 de semnături pentru a schimba această lege. În momentul în care am votat eu erau doar 17.080. Mai avem până la 100.000, aşa că haideţi să susţinem această cauză! Intraţi AICI pentru a vota.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s