Ne găsiţi pe Facebook…

Acum vreo două săptămâni am avut ocazia să îmi exersez talentul de fotograf şi să transpun această pasiune a mea în câteva (aşa, vreo 550) cadre. Am organizat o adevărată şedinţă foto „Trash the dress„, împreună cu aparatul meu foto Fujifilm, prietenul meu şi aparatul lui Fujifilm şi, bineînţeles, mirii – fratele prietenului meu (cumnatul? 😉 ) şi soţia sa. Cum ei sunt din Petroşani, am profitat de avantajele acelei zone, în ceea ce priveşte peisajul. Nu o fi nu ştiu cât de mare oraşul, nu o avea nici Mall, dar în 10-15 minute de mers cu maşina eşti, practic, la munte.

Ne-am echipat corespunzător (fotografii cu aparatele, iar mirii cu tot harnaşamentul aferent), ne-am înarmat cu entuziasm şi am pornit înspre Cheile Jieţului, urmând să urcăm până pe Transalpină.  Am încercat să profităm de fiecare idee de cadru pe care ne-a oferit-o peisajul şi să rămânem cât mai creativi, aşa că am ajuns să facem poze pe malul râului, pe stânci, pe drum, printre brazi, prin tufele de zmeură, în compania unui căluţ, apoi a unor măgăruşi, pe motocicletă, pe Transalpină, în Pasul Urdele, la 2.145m (unde bătea un vânt care mă făcea să fiu recunoscătoare că pot purta softshell şi pantaloni lungi şi nu rochie de mireasă cu breteluţe…) şi la o stână.

Să vezi o mireasă prin locurile acelea este, dacă nu un lucru unic, atunci măcar un lucru rar. Nu e de mirare că trecătorii din maşini se uitau miraţi, făceau cu mâna sau imortalizau clipa pe aparatele lor foto. Şi totuşi, când am ajuns la Stâna Ştefanu şi am întrebat dacă putem să „tragem” şi noi câteva cadre pe la stână, am fost întâmpinaţi cu multă căldură şi spirit de colaborare, spunându-ni-se că mirii noştri nu sunt primii care au călcat pe acele plaiuri mioritice. „Patroana” stânei ne-a ajutat să facem pozele, ne-a indicat ce locuri au preferat şi alţi miri, ne-a dus înăuntrul stânei unde a amenajat o zona rustică foarte frumoasă, ba chiar a chemat şi câinele ciobănesc Tarzan, pentru a fi alături de miri într-o poză. Apropo de acest lucru, „căţelul” Tarzan era atât de mare, încât a trebuit să regândesc puţin încadrarea pozei… 🙂 Când am terminat de făcut pozele, doamna patroană ne-a rugat să îi trimitem şi ei pozele. „Căutaţi-ne pe Facebook şi puneţi pozele acolo, că avem pagină cu numele Stâna Ştefanu”. Zicea că în weekend coboară în oraş şi intră pe Facebook de la fiica ei, să vadă ce mai e nou.

Aşadar, avem o stână pe DN67C, pe drumul ce duce de la Novaci la Sebeş, drum care este din ce în ce mai circulat, o stână care are pagină de Facebook. Recunosc că am fost puţin uluită când am auzit că suntem rugaţi să trimitem pozele pe Facebook, dar am tot respectul pentru iniţiativa acelor oameni de a ţine pasul cu noile tehnologii! Că vorba aia…nu vezi în fiecare zi o stână pe Facebook.

Mai jos aveţi câteva mostre din şedinţa noastră foto de la stână 🙂

            

      

3 gânduri despre “Ne găsiţi pe Facebook…

  1. Pingback: Pe lângă Petroşani: Valea de Peşti | Sabina Stoiciu

    • Mulţumesc pentru sfat, Zack. O să încerc să învăţ să scriu, pentru că, aparent, nu ştiu. Îţi recomand şi ţie acelaşi lucru ;)Quick reminder – e „Învaţă să scrii!”, nu „invata sa scri”. Hai, noroc!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s