Cazul Sabina Elena: Un tricolor şi un mega-scandal

Sabina ElenaNu ştiu în ce măsură sunteţi la curent, dar zilele acestea am tot văzut pe Facebook postări despre cazul Sabinei Elena, eleva din judeţul Covasna care a purtat o bentiţă cu tricolorul românesc la şcoală. În urma acestui fapt, ea ar fi fost ameninţată cu moartea de către un ungur. Iniţial nu am ştiut câtă crezare să dau acestei relatări. Până am vazut că s-a creat o pagină de Facebook cu Sabina Elena ca Public Figure şi tot scandalul a luat o foarte mare amploare.

 

Povestea este din ce în ce mai share-uită pe site-ul de socializare, iar numărul de susţinători ai elevei creşte într-un ritm interesant. Uitaţi-vă şi voi:

Facebook Sabina Elena     Facebook profile Sabina Elena

În cele 20 de ore de când a fost creată pagina, ea a strâns aproape 9.000 de like-uri. Acum, în timp ce scriu, like-urile au trecut de 9.700 (şi vorbim, totuşi, de 5 minute!).

S-au creat pe Facebook  event-uri de susţinere a Sabinei, care urmează să aibă loc în mai multe oraşe din România şi la care şi-au anunţat deja prezenţa sute de oameni. Diverse mesaje de încurajare pentru eleva nedreptăţită sunt postate de către utilizatori pe wall-ul paginii: „Felicitări pentru gestul tău”, „Bravo, eşti demnă de urmat”, „Felicitări pentru curajul tău” şi aşa mai departe.

Pe pagina Sabinei puteţi vedea un screen capture de la mesajul despre care susţine că i-a fost adresat. Puteţi vedea şi poza autorului mesajului. De asemenea, puteţi citi detalii „la cald” despre caz – despre atitudinea direcţiunii şcolii, comportamentul dirigintei şi mesajele jignitoare din partea colegilor maghiari.

Ce vreau eu să subliniez în acest articol este că mi se pare incredibil ce amploare prinde acest scandal, iar toate se întâmplă din dorinţa fermă a maghiarilor pentru autonomie şi din „râca” dintre români şi maghiari. Mie, una, situaţia nu mi se pare deloc normală.

Voi ce părere aveţi?

Surse: Facebook Sabina Elena, articol

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s